Edelstenen Selfcare

Steentje op zak

Soms is het fijn om een extra steuntje te hebben. Als je iets spannends gaat doen of als je een beetje in een dip zit, kun je net dat ene steentje gebruiken waardoor je denkt; ‘I got this!’ Met een steentje op zak ben je nooit alleen.

Ik heb thuis een behoorlijke verzameling edelstenen. Als kind was ik al gefascineerd door al die kleuren, vormen en patronen. Elke winkel waar ze stenen verkochten kwam ik uit met een nieuwe aanwinst op zak. Later ontdekte ik dat edelstenen ook een helende werking hebben en je kunnen helpen bij het laten stromen van je energie.

Meestal heb ik een steentje op zak. ’s Ochtends kijk ik naar mijn stenen en voel ik welke ik die dag bij me wil hebben. Soms kies ik bewust voor bijvoorbeeld de labradoriet voor extra bescherming tegen prikkels, of voor barnsteen om een goed humeur vast te houden. Maar meestal kijk ik gewoon waar ik ‘zin in heb’. Om te checken of de gekozen steen bij me past die dag heb ik een hele simpele truc. Ik houd de steen in mijn rechterhand voor mijn zonnevlecht, ofwel de plexus solaris, en sluit mijn ogen. Als ik merk dat ik naar voren val, klopt de steen voor die dag. Als ik voel dat ik naar achter val, dan laat ik hem echt liggen. Soms blijf ik stevig staan; dan is de steen niet behulpzaam, maar ook niet belemmerend voor die dag. Als het om een sieraad gaat, draag ik hem gewoon, als het om een broekzaksteen gaat, dan laat ik hem thuis.

Wil je ook een paar stenen in huis halen voor wat extra steun? Begin dan bijvoorbeeld met de volgende edelstenen;

  • Bergkristal; voor extra energie, weerstand en helderheid
  • Amethist; voor kalmte, wijsheid en inzicht
  • Rozenkwarts; voor (zelf)liefde en een open hart
  • Hematiet; voor aarding, reiniging en tegen paniekaanvallen
  • Oranje calciet; voor een warm, vrolijk gevoel en een positieve blik

Deze stenen zijn goed verkrijgbaar en niet te duur. Als je in een stenenwinkel bent, kun je natuurlijk ook kijken waar je je aangetrokken toe voelt. Stenen met dezelfde kleur helpen je op eenzelfde vlak; blauwe stenen bijvoorbeeld helpen bij communicatie, de een bij het makkelijker uiten van je mening op een kalme manier, de ander bij het makkelijker maken van vrienden.

Het kan zijn dat je niet van een bepaalde kleur houdt, maar laat je daar niet door leiden! Houd je niet van roze? Als je liefdesverdriet hebt, zul je toch op een roze steen uitkomen, passend bij je hartchakra. Dus… ogen dicht, voel, en steek je steen in je zak!

Aanbevolen