Omdat er meer wegen naar Rome leiden…

Annemiek Mooij, aangenaam!

In mijn puberteit heb ik in mijn omgeving veel gezien en vanaf de zijlijn meegemaakt. Ziekte, verslaving, scheiding, abortus, verbaal en lichamelijk geweld. Als ‘zijlijner’ zag ik het, luisterde ik naar de verhalen en probeerde ik het vaak (tevergeefs) op te lossen. Ik vond dat ik sterk moest zijn voor mijn omgeving en dacht dat ik de ander kon redden. Zelf had ik geen hulp nodig, want ik was nooit het slachtoffer.

En toch had ik zo graag iemand gehad die naar me luisterde. Iemand die me kon uitleggen dat ik de ander niet kon redden, dat dat ook niet mijn verantwoordelijkheid was. Iemand die oprecht wilde weten hoe het met míj ging.

Uiteindelijk kreeg ik op mijn eenentwintigste mijn eerste burnout.

Inmiddels heb ik weet van de Dramadriehoek, waarin Redder, Slachtoffer en Aanklager elkaar steeds weer treffen en waar geen van hen hun autonomie zal vinden.

Het is mijn zielsmissie om jongeren en jong volwassenen hun autonomie te laten vinden. Om hen te helpen hun eigen plek in hun gezin en de maatschappij te vinden. Om vandaar uit een prachtig, gelukkig en heel mens te worden.

Ik ben gecertificeerd NLP-practitioner, TA 101-trainer, en opgeleid in systemisch werk en lichaamswerk.

Ook heb ik Reiki graad 1 en 2 en ben ik gecertificeerd edelsteentherapeut.