Omdat er meer wegen naar Rome leiden…

Annemiek Mooij, aangenaam!

Als puber heb ik veel gezien en meegemaakt. Als ‘zijlijner’ zag ik de problemen, luisterde ik naar de verhalen en probeerde ik het vaak (tevergeefs) op te lossen. Ik vond dat ik sterk moest zijn voor mijn omgeving en dacht dat ik de ander kon redden. Zelf had ik geen hulp nodig, want ik was nooit het slachtoffer.

En toch had ik zo graag iemand gehad die naar me luisterde. Iemand die me kon uitleggen dat ik de ander niet kon redden, dat dat ook niet mijn verantwoordelijkheid was. Iemand die oprecht wilde weten hoe het met míj ging.

Uiteindelijk kreeg ik op mijn eenentwintigste mijn eerste burn-out. Dat was moeilijk te accepteren voor iemand die altijd sterk was geweest. Ik begreep er dan ook helemaal niets van. Achteraf gezien was ik mezelf echt compleet kwijt. Ik leefde in de overtuiging dat ik perfect moest zijn omdat ik anders niets waard was. En dat is veel werk kan ik je vertellen.

Inmiddels heb ik geleerd waar mijn plek is en waar ik wel of geen invloed op heb. Ik heb ervaren hoe het is om inzicht te krijgen in mijn script (het verhaal wat ik mezelf over mezelf vertelde) om vandaaruit te leren hoe ik mijn verhaal nu wil laten verlopen. Daardoor is het rustiger geworden in mijn hoofd en hart.

Mijn begeleiding helpt je om jouw autonomie (terug) te pakken. Zodat je je eigen plek in je gezin en de maatschappij te vinden. Om vandaar uit een prachtig, gelukkig en heel mens te worden. Met alle prachtige bijbehorende imperfecties.

Ik ben gecertificeerd NLP-practitioner, TA 101-trainer, en opgeleid in systemisch werk en lichaamswerk.

Ook heb ik Reiki graad 1 en 2 en ben ik gecertificeerd edelsteentherapeut.